A kollagén szerepe - 15 gramm kollagén egy tasak Agelin-ben! Csak nálunk!

A kollagén a testünk legfontosabb szerkezeti fehérjéi közé tartozik, és mindenütt jelen van, még a test fehérjéinek körülbelül egyharmadát is képviseli. Elképzelhetjük strukturális "ragasztóként", amelynek szerepe a szövetek alátámasztása, összekapcsolása, támogatása és táplálása, hozzájárulva az inak, csontok, fogak, erek és bőr fiziológiájához, erejéhez és rugalmasságához. A kollagénnek számos típusa létezik, de ezek a csontok, az inak, az ízületek egészsége szempontjából érdekesek:

 • I. típusú kollagén. A test kollagénjének 90% -át teszi ki, és nagyon sűrű és kötött rostokból áll. Ez alkotja a bőr, a csontok, az inak, a rostos porc, a kötőszövet és a fogak szerkezetét.
 • II típusú kollagén. Olyan szálakból áll, amelyek kevésbé kapcsolódnak egymáshoz, és "rugalmasabb" jellemzőkkel bír, mint az I. típus. Lengéscsillapítóként működik az ízületekben, amelyeknek ez a támasza.
 • III típusú kollagén. Támogatja az izmok, szervek és artériás erek szerkezetét.
 • IV típusú kollagén. Ez alkotja a kötőszövet kocsonyás mátrixát, amely vivőanyagként és szűrőként működik a táplálékcseréhez, és a bőr mély rétegében helyezkedik el.

Kollagénhiány

A kollagéntermelés csökkenése 25 éves kortól kezdődik, és 40 éves kor után a kollagén szintje egyre határozottabban csökken. A kollagénhiány hatásai minden fronton sugároznak, ahol strukturális szinten beavatkozik. A legnyilvánvalóbb tünet az arcbőrön jelentkezik, ezt követően érzékelik a többi szövetre gyakorolt hatást. Az általános romlás magával hozza a különböző betegségekre való hajlamot:

 • csontritkulás,
 • izületi gyulladás,
 • a szervszövetek öregedése.

A kollagénveszteség a fiziológiai öregedés mellett más tényezőknek is közre játszanak:

 • kiegyensúlyozatlan étrend
 • dohányzás
 • túlzott UV-sugárzás
 • környezeti tényezők (elsősorban szennyezés)
 • intenzív pszichofizikai stressz
 • traumatikus események

Kollagén kiegészítők ízületekhez

Az elmúlt években számos specifikus kollagén étrend-kiegészítő kifejlesztése valósult meg az új nyersanyagformáknak köszönhetően, amelyek az egyre jobb biológiai hozzáférhetőségnek köszönhetően képesek hatékonyan lefedni a megnövekedett szükségletet. A kollagén étrend-kiegészítők egyre inkább értékes kiegészítő kollagént támogató eszköznek bizonyulnak, amelyre testünknek különböző okokból szüksége van.

Az ízületek esetében a piacon vannak olyan termékek, amelyek célja a csontok, inak és ízületek integritásának védelme. A II-es típusú kollagén a megfelelő választás számunkra, ha kifejezetten foglalkozni akarunk az ízületek szerkezetével és ez a következő előnyökkel jár:

 • hozzájárul az ízületek mobilitásának javításához
 • támogatja az osteoarticularis szerkezet fenntartását
 • segítsen megvédeni az ízületet kopástól, különösen a sportban

Ez a fajta specifikus kiegészítés az innovatív ChondrActiv ™ hatóanyagot (a II. Típusú kollagén, kondroitin-szulfát és hialuronsav alapú szabadalmaztatott keverék) használja az ízületek fenntartásának és szerkezeti támogatásának elősegítésére.

Értékes ebben az esetben azok a dúsított termékek, amelyek a C-vitamin, a B7-vitamin, a cink szinergikus hatását használják fel olyan anyagok, amelyek támogatják a kollagén normális képződését, valamint az ízületek és a csontok élettani működését, elősegítve a körmök és a haj nagyobb szilárdságát is.

A Yamamoto Nutrition által fejleztes AGELIN® egy étrend-kiegészítő, amely tasakonként 15 gramm kollagént biztosít. A termék alapját képező szabadalmaztatott Bodybalance formula egy nagyon specifikus peptid-hidrolizátum, melyet  az izomtömegvesztés ellensúlyozására fejlesztettek ki. Hatékonyabbá és erőssebbé tudja tenni a szöveteket, kiterjesztve ezáltal a kollagén fontosságát, amely nemcsak az ízületekkel, ínakkal van összefüggésben, hanem a zsírlerakódásokból származó zsírok hatékony mobilizálására, a testösszetétel javításának céljából is használható.

Ilyen magas kollagén tartalom ritka a piacon, ezért ajánjuk kipróbálását!

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészséges étrend