Leírás

A legtöbb ember még soha nem hallott a K2-vitaminról. Ez a vitamin ritka a nyugati étrendben, és eddig nem igazán kapott különösebb figyelmet. Azonban ez a tápanyag egészségünk számos aspektusában alapvető szerepet játszik.

A K-vitamin két fő formája létezik:

  • K1-vitamin (filokinon): Növényi ételekben található meg, például a leveles zöldségekben
  • K2-vitamin (menakinon): Állati és erjesztett élelmiszerekben található​

A K-vitamin aktiválja azokat a fehérjéket, amelyek szerepet játszanak a véralvadásban, a kalcium-anyagcserében és a szív egészségében. 

Az egyik legfontosabb funkciója a kalcium-lerakódás szabályozása. Más szavakkal: elősegíti a csontok meszesedését és megakadályozza az erek és a vesék meszesedését. A kalcium felhalmozódása a szívünk körüli artériákban óriási kockázati tényező a szívbetegségek szempontjából. Ezért bármi, ami csökkentheti ezt a kalcium felhalmozódást, segíthet a szívbetegségek megelőzésében. Kutatók úgy gondolják, hogy a K-vitamin segít megakadályozni a kalcium lerakódását az artériákba. A csontritkulás - ami fordítva „porózus csontoknak” számít - a nyugati országokban gyakori probléma. Különösen az idősebb nők körében érvényesül, és erősen megnöveli a törések kockázatát.

Tápanyag-információ

30 kapszula  
Átlagos elemzés
Napi adag 1 kapszula
  Napi adag (1 kapszula)
K2-vitamin
90 µg (120% RI *)
D3-vitamin
50 µg (1000% RI *) (2000 NE)
* RI = Referencia bevételek
IU = Nemzetközi egységek

Összetevők: töltőanyag: mikrokristályos cellulóz; kapszula (zselatin, szín: titán-dioxid), mikrokapszulázott K-vitamin (menakinon, üvegezőszer: mikrokristályos cellulóz), D-vitamin (kolekalciferol), csomósodásgátló szerek: zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid.

Hogyan kell használni: 1 kapszulát vegyen be naponta vízzel.

FIGYELMEZTETÉS: Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. Egyetlen étrend-kiegészítő sem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és a normál ütemű életmódot. Kisgyermekek előtt elzárva tartandó. Tárolja hűvös, száraz helyen, szobahőmérsékleten.

Vitamin K2+D3

Kiszerelés
30db
3.850 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2021. április 20.
Nem értékelt

A Yamamoto® Research bemutatja a K2-vitamin étrend-kiegészítőjét nagy dózisú D3-vitaminnal. 

A K-vitamin hozzájárul a normális véralvadáshoz és a normális csontok fenntartásához. A D-vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor normális felszívódásához / felhasználásához és a vér normális kalciumszintjéhez, valamint támogatja a normális csontok és fogak fenntartását.

Kutatások igazolják a csonttörés kockázatának csökkenését a K2 vitamint szedők körében, függetlenül a csont mineralizációs (ásványi anyag tartalom) szintjétől. Ebben az értelemben tehát egyértelmű szinergia van a D3-vitaminnal, amelyet a Yamamoto kutatói szándékosan szerepeltetnek egy táplálékiegészítőben, hogy még hatékonyabban javítsák a csontsűrűséget. Ezenkívül a K2-vitamin segít megerősíteni a porcszövetet, az ízületeket és a gerincoszlopot. Különösen a menopauza után a K2 és D3 vitamin közötti szinergia igazi csodaszer csont és kardiovaszkuláris szinten, mivel ellensúlyozza a csontsűrűség csökkenését.

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.